Добре дошли!

Честит 15 септември!

15 Септември 2015г.
Честит 15 септември!

            Днес е голям празник за всички българи!

            15 септември е празник, който ние всички посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник, огласен от смеха на детството и младостта, събрал на едно място всички нас. Това е ден, който влиза във всеки дом - било чрез очакването на първият училищен звънец, било чрез грижите по децата или носталгията на спомените.

            Учителите, заедно с нас - родителите, ръка за ръка, трябва да дадем на нашите деца съзнанието за техните корени, за това, че те са част от нещо трайно и голямо - част от българската нация. Заедно с това ние им дължим знанията и възпитанието, които да ги накарат да почувстват, че имат криле, да почувстват, че имат сили да достигнат мечтите си.

            На всички учители пожелаваме все така дръзновенно да работите и пазите моралните устои на учителската си професия.

            Уважаеми родители, важно за всички нас е да даваме добри напътствия на децата си, но най-важното е да им покажем нашето отношение към света, нашето чувство за отговорност нашето разбиране за справедливост, достойнство и човешко поведение.

            Мили ученици, богатството на едно училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с богатството на неговите учители, ученици и техните успехи.

            Скъпи първокласници, днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Но прекрачването на ученическия праг не означава, че непременно трябва да се разделите с любимите си играчки,с Пепеляшка и с Мечо Пух. Те ще останат с вас, дотогава, докогато вие ги желаете във вашите игри и сънища. Учението обаче за вас ще е един безценен дар. В училище  вие ще се научите да четете и пишете, но ще откриете и хиляди нови интересни неща за света и за самите вас. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на мъдроста и знанието. Пожелеваме ви щастливо детство и успехи в учението!

           

На добър час!

От читалищното настоятелство
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg