Добре дошли!

Национална седмица на четенето 2019 в Дъбово

13 Декември 2019г.

В Дъбово националната седмица на четенето премина в тясно сътрудничество между детската градина, училището и библиотеката.

На 9.12.2019 г., открихме националната седмица на четенето в Дъбово с посещение на учениците от 5,6 и 7-ми клас в библиотеката. Четохме подбрани откъси от книгата „Уча се на добри обноски“ на Р. Дицхьойзен. След това си организирахме състезание за голямата награда шоколад. Децата теглиха листче с данни за книга: автор, заглавие, определено произведение и абзац, който трябваше да прочетат. Получи се много забавно състезание. С хронометър засичахме времето за намиране на книгата на рафта, ориентиране в съдържанието и откриване на конкретния пасаж. Победител стана Надя Ахмед от 5-ти клас, която достигна до търсения том за 42 секунди! Браво! След нея беше Гъди с време 46 секунди, Слава с 54 секунди и Елина с 1 минута. Останалите се справиха с време над 1 минута, но всички разбраха, че да можеш да четеш бързо понякога може да ти донесе… шоколад! 


Учениците от училището посетиха детската градина със своите госпожи по български и английски език. Там те четоха на малките на английски и български, за да видят по-малките колко много и интересни неща се научават в училище!

И отново състезание с четене! Не винаги четенето е скучно. С децата от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас се забавлявахме като си направихме състезание. Отново засичахме времето с хронометър и излъчихме победител – Асенка! Поздравления за детето. Това състезание толкова много ни хареса, че се уговорихме да го правим всяка седмица, а до следващата ни среща децата обещаха да се упражняват в четене, за да бъдат победители!


Децата от ДГ "Детелина" бяха наши гости в библиотеката на 12 декември. С тях четохме откъси от български народни приказки, а те отгатваха коя е приказката. 

Седмицата на четенето закрихме в училището, където госпожите организираха на децата от началния курс състезание по четене, на което ние от читалището бяхме поканени за жури. Излъчиха се най-добри четци от 4-те класа. От библиотеката ги наградихме с безплатна читателска карта за 2020 г. Накрая всички деца получиха подарък от  нас – комикс.

Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg