Добре дошли!

Дейности, осъществени в читалището:

Сподели
Розобер в Дъбово
Дейност

Долината на розите! През пролетта тук идват много туристи за да се насладят на красотата на нашата природа, да вдъхнат неповторимия аромат на българска роза! Днес в Дъбовското землище посрещнахме гости от различни краища на света! Заедно изживяхме неповторими емоции... Посрещнахме ги с домашна погача и сол, с дъхав мед и бяло вино. Пяхме им песни, танцуваме за тях! Денят за всички ни стана по - красив, по-емоционален. С нетърпение ще очакваме следващи такива събития!

Снимки

Празник на Дъбово 2018 г.
Дейност

Щастливи сме, че за 21-ва поредна година  заедно отпразнувахме този прекрасен пролетен празник, че отново изпълнихме селото с радостен детски глъч и украсихме центъра на Дъбово с кръшно хоро.

                За всички Вас, Дъбовци, пуснали дълбоки корени тук, за Вас, дошли от всички краища на България, водени от любов към родния край, организирахме мероприятията  в празничния ден.

                Тази година  участниците в празничния концерт  наброяваха почти  100 души, от най- малките до най- възрастните! От сърце благодарим на самодейците за труда и желанието, с което участват в танцовите колективи и сатиричния състав. Щастливи сме, че толкова много хора откликват и ни помагат в организирането и подготовката на празника, че толкова хора с желание и любов дават всичко от себе си за да радват съселяните си!

                В организацията ни помагаха и:

                Иван Караиванов и Красимир Иванов – озвучители на концерта,

                Милена Иванова- Направи фото заснемане на концерта,

                Христина Баракова – засне игрите за децата в празничния ден,

                 Мартин Трифонов – засне празничния концерт с видео камера,

                Стефан Иванов – благодарение на неговата отлична организация тази година в залата цареше ред,

                 Християна Тодорова – помогна при продажбата на билетите за томболата.

                Кристина Филипова – бе танцьорка по заместване J

                БЛАГОДАРИМ ВИ! Бъдете все така всеотдайни

                И тази година празника стана възможен благодарение на сърцати и щедри дъбовци :

                Генерален спонсор отново ни бе фирма „Силмик”.

                Както всяка година ни подкрепиха и  „оранжерия Дъбово”, Димитър Атанасов, Румен Бенев, Николай Дерменджиев, Стефан Дойнов, Антони Стоянов, Елена Колаклиева, Гергана Богданова, Стефан Дойнов. На всички тях благодарим от сърце, желаем им здраве и берекет.


Снимки от празничния концерт.


Снимки от празничния ден.


Снимки от празничното хоро.

Поклон, Апостоле!
Дейност

     19 февруари  - ден незабравим в българския календар! На този ден България свежда глава пред величествения подвиг на Апостола на свободата Васил Левски.

     В Дъбово денят премина с две чествания.

     В училището представихме кратък филм за живота на Левски. Честването завърши с кръстословица на същата тема. Изключително доволни останахме, че учениците толкова добре познават живота  и дейността на Дякона!

     Честването се пренесе в Клуба на пенсионера, чието име е Васил Левски. Активистите от клуба бяха подготвили рецитал в памет на Апостола. Ние завършихме с мултимедийна презентация, с която им представихме прочит на предсмъртното писмо на Левски и ги върнахме  в последните дни от житейския му път. В края на презентацията в залата бе настанало дълбоко мълчание, всички се бяхме пренесли назад във времето, преклонили глава пред великата саможертва на Васил!

Снимки от училището

Снимки от клуба на пенсионера

Розобер в Дъбово
Дейност
     По инициатива на г-жа Валя Нанчева, днес в землището на село Дъбово посрещнахме 3 автобуса руски туристи. По стара българска традиция ги очаквахме с погача и сол. Почерпихме ги и с чаша вино, осигурено от г-жа Нанчева. Заедно с нас бяха и заселените в Дъбово руски семейства. Нашия съселянин Женя почерпи гостите с пресни ягоди от градината на Пламена Писанкънева. Попяхме, потанцувахме и се снимахме за спомен. Гостите имаха възможност да си откъснат розов цвят и да се снимат с конските каручки, които бяхме осигурили. 
     Благодаря на самодейците, които се включиха в организирането и провеждането на празника. Смятам, че успяхме да зарадваме гостите, а и ние се заредихме с много положителни емоции.

10 години България в ЕС
Дейност
На 15 май по повод годишнината от членството на България в европейския съюз, в училището ни гостуваха представители на областен информационен център гр. Ст. Загора. Децата провериха своите знания за ЕС като участваха в забавните игри подготвени за тях. 
И вие можете да проверите своите знания и да се позабавлявате в Детския кът на официалния сайт на EС. 
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg