Добре дошли!
Сподели
ЗА ДЕЦА

Забавни сайтове за деца:

ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА
ЗА ДЕЦА

Правила за безопасност на децата в интернет:

 

 

 

1. Няма да давам никаква лична информация като моя адрес, телефонен номер, служебните адреси и телефони на родителите ми, името и адреса на училището без разрешението на родителите ми.

 

2. Веднага ще казвам на родителите ми, ако попадна на информация, която ме смущава. Мога да подам сигнал за нея на адрес: http://web112.net.

 

3. Никога няма да приемам да се срещам с някого, когото “познавам” от Интернет, без да говоря предварително с родителите ми. Ако те разрешат, срещата трябва да е на обществено място и някой от родителите ми да е с мен.

 

4. Никога няма да изпращам моя снимка или каквото и да било, без първо да се посъветвам с родителите ми.

 

5. Няма да отговарям на никакви съобщения, които са обидни или по някакъв начин ме смущават. Ако получа подобно съобщение, ще кажа веднага на родителите ми, за да могат те да се свържат с Интернет-доставчика.

 

 

6. Заедно с родителите ми ще установим правила за влизане в Интернет. Ще определим часовете, в които мога да влизам в

7. Интернет, времето, което мога да бъда онлайн и кои уеб-адреси ще посещавам. Няма да посещавам други адреси или да нарушавам правилата без тяхно разрешение.

 

8. Няма да давам паролите си за Интернет на никого (дори и на най-добрите си приятели) освен на родителите ми.

 

9. Ще искам съгласието на родителите ми, преди да свалям или инсталирам нови програми, както и преди да направя каквото и да било, което може да се повлияе на компютъра или да разкрие лични данни за мен и семейството ми.

 

10. Няма да правя нищо в Интернет, което може да е във вреда на другиго или в нарушение на закона.

 

11. Ще помагам на родителите ми да разберат как се забавлявам и научавам нови неща от Интернет и ще ги уча на различни неща за Интернет, компютрите и технологиите.

Съвети, които могат да ти помогнат да избегнеш неприятности онлайн и офлайн:

1. Избирай сигурни и прилични места в мрежата за запознанства и забавление. Някои сайтове могат да поднесаг доста неприятни изненади.

2. Избери невъзможен за разкриване на истинската ти самоличност и пола ти псевдоним /никнейм/, за да не станеш обект на нежелано внимание.

3. Никога не давай лична информация в началото, а когато си готов да кажеш на някого истинското си име – нека това бъде само малкото ти име и държавата. По отношение на адреса не давай никакви подробности – нали не каниш никого на вечеря?

4. Когато си готов да чатиш онлайн извън сайта за запознанства, използвай различен e-mail и IM (Instant Massenger - ICQ, Skype и др.) акаунт.

5. Може да ти се струва, че вече добре познаваш своя нов интернет-приятел, но не бързай да се срещаш с него офлайн, нито пък позволявай той да те кара да правиш това.

6. Никога не забравяй, че онлайн хората не казват точно годините си, теглото си и т.н.

7. Не се доверявай на снимки. Те може да са стари, или да са на съвсем други хора.

8. Когато си готов да направиш крачка напред в отношенията, започни с телефонно обаждане, но или скрий своя телефонен номер, или използвай обществен телефон.

9. Когато отиваш да се срещнеш с онлайн-познат - нека да е през деня, бъди с приятел, нека да е на много оживено обществено място и непременно кажи на близък човек къде отиваш.

10. Никога не се качвай в колата и не отивай в дома на този, с когото се срещаш.

11. Увери се, че пазиш копия на разговорите си онлайн.

12. Помни, че да си възпитан и учтив означава и към теб да се отнасят така! Това, че някой не ти харесва, не означава, че трябва да бъдеш груб и лош с него.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg